Video

Dé content trend

Jouw bedrijf in beeld.

Hoeveel schermen heb jij in huis? Dat is natuurlijk afhankelijk van het huishouden, maar als we even uitgaan van 2 personen, toch al gauw een stuk of 6? Per persoon 1 telefoon én 1 laptop, samen  1 TV,  en 1 tablet en mogelijk ook 1 computerscherm? Dat zijn er al 7. Je snapt het punt, we kunnen altijd en overal video content consumeren. En een filmpje is al snel geschoten met je mobieltje en online gezet dankzij YouTube, TikTok, Instagram, LinkedIn of Facebook. Hoe kan jij daar met jouw bedrijf van profiteren? Hoe kan je deze videotrend voor jou laten werken?

Filmpje of video?

Is het nu een filmpje of een video? Als je dit vraagt aan de gemiddelde videograaf krijg je een resoluut antwoord: Video! Filmpjes filmen we inderdaad met een mobieltje, een video is professioneel tot stand gekomen met speciaal hiervoor bestemde apparatuur. Er zit dus een enorm kwaliteitsverschil tussen de twee. En toch kan je beiden prima gebruiken voor (online) marketing. Dat behandelen we beiden in dit artikel. 

Filmpje of video?

Wat is video content?

Content is de inhoud van een medium, zoals een website, blog, social media post, nieuwsbrief, et cetera. Die inhoud kan uit verschillende onderdelen bestaan, zoals tekst en foto’s, maar dus ook video. Dankzij de stijgende populariteit is het slim om video’s als content te gebruiken. Je ziet dit overal terug, zelfs  bij nieuwssites zoals de Telegraaf of de NOS, zij posten naast geschreven artikelen ook video’s op hun site en social media.

Content betekenis

Referenties – Filmpjes van tevreden klanten

Je kan zelf wel vertellen hoe goed je bent, maar wanneer een tevreden klant dit zegt is dat veel geloofwaardiger. Probeer daarom altijd referentie filmpjes van tevreden klanten te bemachtigen én te gebruiken voor je marketing. Ja, dit mogen filmpjes zijn, gewoon gemaakt met je mobieltje. Het gaat om de authentieke boodschap. Een professionele video kan natuurlijk ook, maar door een professionele setting kan het lijken of het in scene is gezet. Een filmpje komt veel meer overeen met de dagelijkse werkelijkheid waarmee men zich makkelijk kan identificeren. Je kan deze referenties gebruiken op je website, in nieuwsbrieven of retargeting campagnes op social media. Met name die laatste werkt zeer krachtig.

Manieren om meer klanten te werven

Recensies en referenties

YouTube video

YouTube video

Hét medium voor video is natuurlijk YouTube, hoe kan je dat in jouw voordeel laten werken? Ten eerste raden we aan om al jouw video’s op een eigen YouTube kanaal te laten draaien. YouTube is namelijk de tweede grootste zoekmachine van de wereld, naast eigenaar Google, en daarmee een bron waarmee je gevonden kan worden. Het plaatsen van de video’s op jouw website, doe je bij voorkeur vanaf YouTube. Dit voorkomt dat grote videobestanden je website langzaam maken, maar zorgt ook voor een 1-op-1 verbinding van jouw website met YouTube en dus ook Google. Dit laatste komt de vindbaarheid van jouw website ten goede.

 

Social media video

Social media kanalen zijn vluchtige platforms met vluchtige content en daarop scoren video’s bijzonder goed. Het is dan wel van belang dat je de video op het platform zelf uploadt, dit geldt voor alle kanalen. Anders dus dan op de website. Er zijn discussies over het effect van video op LinkedIn, dat posts met alleen tekst het beste zouden scoren, maar daar is men inmiddels van teruggekomen. Let ook even op het formaat, lengte en bestandsgrootte van de video, elk social media platform heeft weer zijn eigen regels. Helemaal onderaan deze pagina vind je een link naar een artikel met deze regels.

Welk social media kanaal moet je kiezen? 

Instagram stories video

Instagram stories zijn super populair een daar werkt video uitstekend voor. Maar let op, deze video’s zijn staand! Heb jij dus een supergave bedrijfsfilm, dan is deze bijna nooit voor Instagram te gebruiken, tenzij deze speciaal hiervoor gemaakt is. Content voor Instagram stories maak je bij voorkeur speciaal voor dit medium, direct in de app. Deze content is perfect te gebruiken voor een advertentie, voor een nog groter bereik met een hoge mate van effectiviteit. 

Adverteren op Instagram

TikTok video

De Chinese app TikTok is razend populair bij met name kinderen en zijn korte grappige filmpjes van een paar seconden, die je ook zelf kan posten. In het begin van 2020 had het 280.000 gebruikers, met name tot 12 jaar. De verwachting is wel dat deze aantallen stijgen, ook volwassenen zien TikTok als een leuk tijdverdrijf. Je kan hier met je marketing slim op inspelen door een TikTok video te maken, die is gemaakt voor de doelgroep. Supermarktketen Dirk speelt hier slim op in: Dirk zoekt Dirkteur van de toekomst:

TikTok Dirk Supermarkt

TikTok video
Promotiefilm of commercial

Promotiefilm of commercial

De bekendste vorm van commerciële video’s zijn promotiefilms of commercials. Deze worden getoond tijdens de reclame op televisie en zijn dé inkomstenbron voor de tv-zenders. Toch weten we allemaal dat deze inkomsten teruglopen, enerzijds in verband met het budget en anderzijds door de consument die steeds vaker on-demand televisie kijkt. Dat moet dus slimmer kunnen.

Video adverteren

Online marketing maakt veel gebruik van video’s om te adverteren. Een bekende vorm is om commercials te tonen in YouTube video’s, dit is eigenlijk een verschuiving van TV naar online, het zijn vaak gelijksoortige advertenties met name van corporate bedrijven. Het is de vraag hoe effectief deze vorm van reclame is, de video’s zijn vaak na een aantal seconden weg te drukken en kunnen ook als storend worden ervaren.

Video adverteren

Wij adviseren marketeers eerder om video in te zetten op social media. De doelgroep kan zeer nauwkeurig worden bepaald en dat maakt deze vorm van video adverteren zowel kostenefficiënt als effectief. Een van onze favoriete manieren om online te adverteren is via Facebook. De voornaamste reden is dat Facebook alleen al in Nederland 10,4 miljoen gebruikers heeft, het grootste social media platform in Nederland. De kans dat jouw klant daar tussen zit is dus groot.

Bedrijfsfilm laten maken

Een bedrijfsfilm kan je paginagroot laten afspelen op je homepage, geloof maar dat dit binnenkomt. Voor bedrijven die iets fysieks maken zoals een productiebedrijf of bedrijven die beleving bieden zoals een restaurant, is dit een zeer goede manier van branding. Wanneer een bedrijfsfilm aansprekend is, zal men geneigd zijn deze te blijven bekijken bij het bezoeken van jouw website. Een bedrijfsfilm kan je verder gebruiken om uit te leggen wat je doet, dat zorgt ervoor dat de bezoeker binnen enkele seconden of minuten haarfijn weet wat je doet. 

Bedrijfsfilm laten maken

Dit is typisch zo’n voorbeeld van een video die je niet met je mobieltje moet maken, maar echt aan professionals overlaat. Een eerste indruk maken kan je maar een keer doen. De levensduur van zo’n bedrijfsfilm op de website is over het algemeen vrij lang, maar op social media niet zo. Wanneer dezelfde bedrijfsfilm elke maand voorbijkomt op social media is dat behoorlijk irritant, hou daar rekening mee. Een uitstekende plaats om de bedrijfsfilm te tonen is in de lobby / ontvangruimte van je bedrijf waar je klanten en/of leveranciers ontvangt. Zo heeft elke ontvanger direct een idee wat je bedrijf doet. Een bedrijfsfilm laten maken is daarom een eenmalige investering waar je lang plezier van hebt.

Animatie video

Animatie video

Zeker bij technische producten kan een animatie video handig zijn om de werking uit te leggen. Het woord zegt het al, deze video’s zijn geanimeerd: digitaal vormgegeven. Het voordeel van animatie video’s is dat er veel meer informatie past in een zelfde hoeveelheid tijd. Zo kunnen ogenschijnlijk complexe situaties zeer eenvoudig stap-voor-stap worden uitgelegd. De kleuren kan je overeen laten komen met die van je huisstijl waardoor de animatie onlosmakelijk is verbonden met jouw bedrijf.

Video laten maken

Wil jij ook een video laten maken voor jouw bedrijf en deze effectief inzetten voor jouw marketing? Neem dan contact op met Tromp Marketing. Zij werken samen met de beste videograven van Nederland en selecteren de videograaf die het beste bij jouw wensen past en het doel dat je ermee wil bereiken. Dit doel kan bijvoorbeeld branding zijn, het werven van klanten, het uitleggen van jouw product, inbound marketing, et cetera. Zo zorg jij voor de grootste impact.

Contact

Video laten maken

Wat is er mogelijk?

Check hieronder een shortreel en daaronder videopaketten:

Videopakketten

Tromp Marketing werkt samen met de beste videograven van Nederland. Dankzij deze samenwerking, kunnen we videopakketten aanbieden voor de productie van kwalitiatief hoogstaande video’s.

Je kan een keuze maken uit de drie standaard pakketten, of als je specifieke wensen kunnen we een pakket op maat voor je samenstellen.

Pakket 1  - € 1.195,-
Professionele social media video

 • "1 persoonscrew Cameraman/Regisseur"
 • Tot 2 uur filming
 • Kort voorbereidend telefoongesprek
 • Inclusief gear, licht en geluid
 • Volledige montage
 • Video maximaal 1.30 minuut
 • Logo in beeld
 • Basis titels
 • Basis kleurcorrectie
 • Muziek
 • 1 correctie ronde
 • Maximale resolutie 1080HD

Pakket 2 - € 1.695,-

Professionele product video

 • "1 persoonscrew Cameraman/Regisseur"
 • Tot 5 uur filming
 • Voorbereidend telefoongesprek
 • Concept ontwerp
 • Volledige montage
 • Video maximaal 3 minuten
 • Inclusief gear, licht en geluid
 • Logo animatie
 • Geanimeerde titels
 • Kleurcorrectie en grading
 • Muziek
 • Audio nabewerking
 • 2 Correctierondes
 • Maximale resolutie 1080HD

Pakket 3 - € 2.495,-

Professionele bedrijfsvideo

 • 1 Cameraman
 • 1 Regisseur
 • Tot 8u filming
 • Voorbereidend gesprek / meeting
 • Concept ontwerp en Script
 • Inclusief gear, licht en geluid
 • Meerdere camera setup mogelijk
 • Volledige montage
 • Logo animatie
 • Geanimeerde titels
 • Kleurcorrectie en grading
 • Muziek
 • Audio nabewerking
 • 3 correctierondes
 • Maximale resolutie 4k

Ja, ik wil een professionele video

Marketing Freelancers

Alle specialisaties vertegenwoordigd

Haal meer resultaten

In elke stap v/d Customer Journey

Waar kunnen we bij helpen?

Ben je op zoek naar een freelancer? Ben je zelf een freelancer en zoek je werk?

Zoek op deze website: