SEO

Hoger in Google = meer omzet

SEO - Search Engine Optimization

Mensen zijn lui. Hoeveel pagina’s denk je dat iemand doorbladert voordat hij of zij op iets klikt na een zoekopdracht in Google? Dat is gemiddeld, wereldwijd, nul pagina’s. Nul! Het eerste antwoord dat in de buurt komt van wat er wordt gezocht → klik!

Ben jij relevant genoeg om gevonden te worden?

90% van al het verkeer gaat naar de topresultaten in Google. Sta je op pagina 2, dan ben je praktisch onvindbaar. De kracht van SEO is gigantisch.

Wat is SEO eigenlijk? De afkorting staat voor Search Engine Optimization en is de som der dingen die je moet doen om beter gevonden te worden in een zoekmachine (lees: Google). Dit zijn honderden factoren, maar trucjes (zoals vroeger) helpen al lang niet meer. Je krijgt zelfs straf als je 1.000× hetzelfde zoekwoord op een webpagina zet.

Ben jij als zoeker geholpen met een pagina waar 1.000× ‘aardbeien’ op staat? Nee. Google wil de klant, de zoeker, zo goed mogelijk helpen met het beste resultaat. De klant is immers koning. Het toverwoord is relevantie. Hoe beter jij jouw bezoeker helpt, hoe beter Google jou waardeert en dat beloont met een hogere positie.

Natuurlijk helpen basiszaken als een goede browser titel, meta beschrijving, alt tags, een logische URL en een ssl certificaat. Maar wat echt telt, is dat jij jouw publiek weet te boeien. Daarmee creëer je een win-win-win situatie, voor de lezer, Google en jouzelf. Goud!

Het nadeel van SEO is dat het tijd kost om het op te bouwen. Voordeel is dat als het eenmaal staat, je met minimale inspanningen (budget) een hoge positie kunt behouden. Voor de lange termijn is SEO verreweg de meest efficiënte en effectieve manier om leads en sales te genereren.

Op de Tromp Marketing Academy ontdek jij precies aan welke knoppen gedraaid moet worden voor een hogere positie in Google, die leidt tot meer website bezoeken en leads.

Marketing Freelancers

Alle specialisaties vertegenwoordigd

Haal meer resultaten

In elke stap v/d Customer Journey

Waar kunnen we bij helpen?

Ben je op zoek naar een freelancer? Ben je zelf een freelancer en zoek je werk?

Zoek op deze website: